E-Okul VBS giriş sistemi ile karne notları sorgulama işlemi yapmak çok kolay. 2016-2017 eğitim öğretim döneminin sonuna gelindi. Sınavların bitmesi ve okulların kapanmaya yaklaşmasıyla öğrenciler ve velileri heyecan sardı. Öğrenciler, E-Okul VBS sistemi ile, karne notları sorgulama işlemini kolaylıkla yapabiliyor. Not ve devamsızlık bilgisi öğrenmenin son derece kolay olduğu sistem ile öğrenciler TEOG sonuçlarını karşılaştırabiliyor ve puan hesaplama işlemlerini yapabiliyor. Peki, e-okul VBS giriş nasıl yapılır? Sayfamızda bulunan linke tıklayarak E-Okul VBS giriş sayfasına ulaşabilirsiniz. Paneli kullanma detayları da haberimizde yer alıyor. E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir. Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.
OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR-TIKLA ÖĞREN
KARNE NOTU TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E OKUL VBS NEDİR?
Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.
Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.
Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.
E-OKUL VBS SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?
Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.
Bu sayfadan Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş bölümüne 'Öğrenci TC Kimlik Numarası' ve 'Öğrenci Okul No' bilgilerini girdikten sonrası resimdeki rakamları ilgili kutuya yazmanız gerekiyor. Daha sonra 'Giriş' butonuna basarak çocuğunuzun tüm okul bilgilerine ulaşabilirsiniz.
e-Okul VBS üzerinden aşağıdaki tüm işlemleri yapabilirsiniz.
- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu
E-OKUL MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?
E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır.
Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir.
E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.
Giriş Kodu: Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.
Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.
Şifre: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.
Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.
Şifre Değişikliği: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.
Eski Şifreniz: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.
Yeni Şifreniz: Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.
Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız gerekmektedir.
E-OKUL VBS KULLANIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER
Veli Bilgileri altında bulunan alanlar; Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Baba Bilgileri altında bulunan alanlar;
Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Baba Kimlik No: Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;
Anne Uyruğu: Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;
Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.