İstanbul Üniversitesi taban tavan puanları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi başarı sıralaması 2020!

YKS 2020 sonuçları, ÖSYM tarafından sabah saatlerinde erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. YKS tercihleri ise 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Hayallerindeki üniversiteye yerleşmek isteyen öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Adaylar YKS sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişebilecekler. ÖSYM, 21 Temmuz tarihinde bilgi amaçlı olarak YKS tercih kılavuzunu erişime açmıştı. Üniversite adayları, YKS tercih kılavuzu ile birlikte geçmiş dönemde okulların taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini görebiliyorlar.  

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TABAN TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

İstanbul Üniversitesi taban tavan puanları ve başarı sıralamaları ile ilgili açıklama YKS tercih sürecinde yapılacak.

ÖSYM, 21 Temmuz tarihinde bilgi amaçlı olarak YKS tercih kılavuzunu erişime açmıştı. Üniversite adayları, YKS tercih kılavuzu ile birlikte geçmiş dönemde okulların taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini öğrenebiliyor.

2020-YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM tarafından açıklanan sayısal verilere göre TYT oturumuna 2 milyon 424 bin aday başvuru yaptı. Sınava giren aday sayısı 2 milyon 296 bin olarak açıklandı. 248 kişinin de sınavı geçersiz sayıldı.

AYT oturumuna katılan kişi sayısı ise 1 milyon 788 bin olarak duyuruldu. Sınava girmeyen aday sayısı 116 bin olurken 67 kişinin de sınavı geçersiz sayıldı.

YDT oturumuna toplam 128 bin kişi başvuruda bulundu. Sınava girmeyen aday sayısı 22 bin olarak açıklanırken 6 kişinin sınavı geçersiz sayıldı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.