İstanbul Üniversitesi AUZEF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

İstanbul Üniversitesi bünyesinde Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi olarak adlandırılan AUZEF için ikinci ünversite kayıt süreci bir çok öğrencinin yakından takip ettiği konular arasında.

İstanbul Üniversitesi'nde ikinci üniversite okumak isteyen öğrenciler kayıt sürecini merak ediyor. Merakla beklenen İstanbul Üniversitesi AÖF (AUZEF), ikinci üniversite programına kayıt olmak isteyen öğrencilerin başvurularının hangi tarihte alınacağı belli oldu.

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala İstanbul Üniversitesi ikinci üniversite kayıtların yapılacağı tarih belli oldu. Üniversitelerde halen öğrenci olan ya da bu programlardan mezun olanlar önlisans öğrencileri/mezunları sadece önlisans programlarına, lisans öğrencileri/mezunları önlisans ve lisans programlarına ikinci üninversite için başvuru yapabiliyor.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), ikinci üniversite programına kayıt olmak isteyen öğrencilerin başvurularının 16 Ağustos - 16 Eylül 2021 tarihlerinde alınacağı duyuruldu.

Üniversitelerde halen öğrenci olan veya bu programlardan mezun olanlar önlisans öğrencileri/mezunları yalnızca önlisans programlarına, lisans öğrencileri/mezunları önlisans ve lisans programlarına ikinci üniversite için başvuru yapabiliyor.

16 Ağustos - 16 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak olan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ikinci üniversite kayıtlarının başvuruları ''basvuru.istanbul.edu.tr'' adresi üzerinden gerçekleşecek.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE PROGRAMINA NASIL KAYIT OLUNUR?

16 Ağustos - 16 Eylül 2021 tarihleri arasında ''basvuru.istanbul.edu.tr'' adresinden sınavsız ikinci üniversite başvurusu için hesap oluşturun.

Hesap aktivasyon işlemini tamamlayın. Sisteme giriş yapın ve bilgi güncelleme, tercih işlemlerini gerçekleştirin. Fakülte onayının ardından harç ücretini yatırın ve kaydı tamamlayın.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE PROGRAMLARINA KİMLER KAYIT OLABİLİR?

-ÖSYM'nin Yüksekögretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan üniversitelerde hâlen ögrenci olan ya da bu programlardan mezun olanlar, -Önlisans öğrencileri/mezunları önlisans programlarına, -Lisans öğrencileri/mezunları önlisans ve lisans programlarına,

-Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının lisans/ön lisans düzeyindeki programlarına herhangi bir şekilde kayıtlı/mezunu yabancı uyruklu öğrenciler, -Yurt dışında lisans seviyesinde yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Baskanlıgı'ndan (YÖK) denklik belgesi alanlar fakülte programlarına başvuru yapabilir.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?

AUZEF ikinci üniversite programları lisan ve ön lisans programları için yatırılması gereken kayıt ücreti 400 lira olarak belirlendi.