ÖSYM İSG sınavı ne zamana ertelendi? İSG sınavı 2021 ne zaman yapılacak?

İSG sınavının ertelenip ertelenmeyeceği hakkında aramalar hız kazandı. Kabine Toplantısı'nın ardından 29 Nisan itibarıyla tüm sınavlar iptal edildi ve 17 Mayıs sonrası bir tarihe ertelendi. Sınavın, 24-31 Mart tarihlerinde başvurusu alınmıştı. Peki, ÖSYM İSG sınavı ne zamana ertelendi? İSG sınavı 2021 ne zaman yapılacak?

İSG sınavları hakkında son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu. 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan sınavların iptal olduğunu ve yüz yüze eğitimlerini ertelendiğinin duyurmuştu. ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavlara katılacak olan adaylar, ÖSYM İSG sınavı ne zamana ertelendi? İSG sınavı 2021 ne zaman yapılacak? sorularına yanıt arıyor.

İSG SINAVI İPTAL Mİ, ERTELENDİ Mİ?

İSG sınavı ertelendi. ÖSYM konu hakkında açıklama yaptı.

9 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilen 2021 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının (2021-İSG/1) 30 Mayıs 2021 tarihinde yapılmasına ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.

2021 Yılı ÖSYM Sınav Takvimi bu doğrultuda güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

İSG SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Mühendislik ve mimarlık fakültelerinden mezun olanlar,

İş sağlığı ve güvenliği bölümlerinde lisans veya ön lisans eğitimi alanlar,

Teknik öğretmenler ile fizikçi, kimyager ve biyologlar,

Bakanlık bünyesinde veya Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışma sistemini denetleyen müfettişler İş Güvenliği Uzmanı olabilir.