İOKBS (Bursluluk sınavı) başvuru ne zaman, şartlar neler? İOKBS başvuru formu 2022 nasıl doldurulur?

İOKBS başvuru formu ve detaylar merak konusu oluyor. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı İOKBS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav ile gerçekleştiriliyor. Peki, İOKBS başvuru formu 2022 nasıl doldurulur? İOKBS (Bursluluk sınavı) başvuru ne zaman, şartlar neler?

İOKBS başvurusu yoğun olarak araştırılıyor. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfta yer alan adaylar, başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra 4 Eylül'de sınava katılım sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınava milyonlarca kişi başvuru yapıyor. İOKBS başvuru formu 2022 nasıl doldurulur? İOKBS (Bursluluk sınavı) başvuru ne zaman, şartlar neler?

İOKBS BAŞVURU FORMU 2022 NASIL DOLDURULUR?

Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İOKBS BAŞVURU İÇİN TIKLA

İOKBS (BURSLULUK SINAVI) BAŞVURU NE ZAMAN?

İOKBS başvuruları, 21 Nisan ve 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, ülkemizde her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır ve sınavı kazanan adaylar eğer şartları sağlıyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan sayısı kadar öğrenciye burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs verileceği kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani maddi durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir fakat öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.