İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? 2021-2022 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlıyor?

2021-2022 eğitim öğretim dönemi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Bu sene pandemi nedeni ile bir kapalı bir açık olan okul yaz boyu açık kalacak. İsteyen öğrenciler telafi eğitim alabilecek. 18 Haziran'da e-okul'dan erişime açılan karneler önümüzdeki haftalarda fiziki olarak elden alınabilecek. Peki, ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? 2021-2022 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlıyor?

2021-2022 eğitim öğretim dönemi ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Milyonlarca öğrenci karnelerine geçtiğimiz hafta e-okul uygulamasından ulaşabildi. Ancak isteyen öğrenciler karnelerini 2 Temmuz'da elden alabilecek. Peki, ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? 2021-2022 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlıyor? İşte merak edilenler...

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Okullar 2 Temmuz'da tatil olacak. Bakan Selçuk, "Karnelerinizi 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan, 2 Temmuz'dan itibaren de okullarınızdan yüz yüze alabilirsiniz. Bu yıl "telafi" kapsamında 31 Ağustos'a kadar okullarımız açık olacak. Bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan Bakan Selçuk, "Bildiğiniz gibi 2020-2021 eğitim öğretim yılını 2 Temmuz Cuma günü sonlandırıyoruz. Biz, öğrencilerimiz iyi mi, evde kalmaktan yorulmuşlar mı, bir sıkıntıları var mı, bunları görüp tespit etmek ve onlara iyi gelmek için okullarımızı açık tutacağız. Bu arada 21 Haziran'da yoğun olarak başlayacağımız sosyal, duygusal, kültürel, fiziksel faaliyetler öncesinde sistem altyapımızda yoğunluğa neden olmamak ve öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmak için de karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaşabilecek." açıklamasında bulundu.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aşının da avantajıyla beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde mümkünse 1 Eylül'de açacağız. Ama bu koşulları tam olarak kestiremediğimiz için hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Biz eylülün ilk haftası açmak istiyoruz, buna göre hazırlığımız var. Pazartesinden başlayacağı için 30 Ağustos'a denk geliyor ancak resmi tatil olduğu için onu ayarlarız." açıklamasında bulunmuştu.

Ancak bugün açıklanan LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunda 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış tarihi 6 Eylül 2021 olarak belirtildi.