İlkokul kayıtları e-kayıt üzerinden nasıl yapılıyor? 2022'de kaç doğumlular 1. sınıfa başlayacaklar, kayıtlar ne zaman bitiyor?

İlkokula başlayacak yeni öğrenciler için kayıt süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı açıklamada 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı kayıtları e-okul istemi üzerinden e-kayıt yöntemiyle gerçekleşecek. Söz konusu internet aramalarında ''İlkokul kayıtları e-kayıt üzerinden nasıl yapılıyor? 2022'de kaç doğumlular 1 sınıfa başlayacaklar, kayıtlar ne zaman bitiyor?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

İlkokul kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) duyurusu üzerine 1 Temmuz tarihi itibariyle başladı. 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı içerisinde ilk okul 1. sınıfa kayıt olacak öğrenciler için e-kayıt sistemi erişime açıldı. Peki İlkokul kayıtları e-kayıt üzerinden nasıl yapılıyor? 2022'de kaç doğumlular 1 sınıfa başlayacaklar, kayıtlar ne zaman bitiyor?

İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

İlkokul kayıtları açıklamalara göre, e-okul istemi üzerinden e-kayıt yöntemiyle alınıyor. Temmuz ayının ilk gününden itibaren kayıtlar başladı.

Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmektedir.

2022 DE KAÇ DOĞUMLULAR 1 SINIFA BAŞLAYACAKLAR?

Buna göre 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı içerisinde okul kaydı isteğe bağlı ve zorunlu olan çocukların ay kriterleri şu şekildedir: 69 ayını dolduran kız ve erkek çocuklar: 2017 yılı içerisinde doğan ve 69 aylık sürecini tamamlayan çocuklar için okula başlama yaşı gelmiştir.

2022 İLKOKUL 1.SINIF KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim öğretim yılı temmuz ayının ilk günü olan 1 Temmuz Cuma gününden itibaren başladı.

MEB İLKOKUL KAYDI NASIL YAPILIR?

Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek.