İlk atama başvuru ekranı 2021: MEB 15 bin ek atama başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

İlk atama başvuru ekranı 2021 yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda 15 bin ek atama müjdesini vermişti. 14.961 sözleşmeli öğretmen atama işlemleri için MEB tarafından kılavuz yayınlandı. Buna göre, aranan şartları taşıyan öğretmen adayları başvurularını gerçekleştirebilecek. Peki, MEB 15 bin ek atama başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte İlk atama başvuru ekranı 2021...

15 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için süreç dün başladı. 15 bin öğretmen atamalarına başvurmak isteyen öğretmen adayları başvuruların nasıl ve nereden yapılacağını, başvuru ekranını araştırıyor. MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre, atama işlemleri, "Ön Başvuru" ve "Tercih Başvurusu" olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. Peki, MEB 15 bin ek atama başvurusu nasıl yapılır? İşte İlk atama başvuru ekranı 2021...

İLK ATAMA BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

15 BİN EK ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, Ek-4 Takvim'de belirtilen süre içerisinde "ilkatama.meb.gov.tr" adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

15 bin öğretmen atama takvimi, branş ve kontenjan kılavuzu burada!

Ön başvuru sürecinin tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek; adaylar belge sunmak, başvurularını onaylatmak veya herhangi bir nedenle il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine gitmeyeceklerdir.

Adaylar başvuru sistemine e-devlet kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak giriş yapacaklardır.

Ön Başvuruya ilişkin kayıtların Ek-4 Takvim'de belirtilen tarihin son günü, saat 16.00 tamamlanması gerekmektedir.

Adaylar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanları bakımından KPSSP121 puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden; diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla ön başvurada bulunabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava (2020 ve 2021) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı Elektronik Ön Başvuru Formuna otomatik olarak yansıtılacaktır.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana atanmak üzere ön başvuruda bulunabilecektir.

15 bin öğretmen branş dağılımı ve kontenjan listesi! Hangi branşa kaç öğretmen atanacak?

ATAMA BAŞVURU KILAVUZU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre; ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 27 Eylül-8 Ekim'de yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 25 Ekim'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 12-27 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Sözlü sınav sonuçları ise 27 Aralık'ta açıklanacak. Ardından itiraz süreci gerçekleşecek. İtiraz sürecinin tamamlanması ile atama tercihleri 21-26 Ocak 2022 tarihlerinde alınacak.

15 bin ek atama sonuçları 31 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

2021 2022 pedagojik formasyon başvuruları ne zaman? Pedagojik formasyon hangi bölümler alabilir, şartlar neler?