İlim Yayma Vakfı, 16 Aralık'ta açıklayacak! Akademide ödül heyecanı

Başarılı akademik çalışmaları teşvik etmek için İlim Yayma Vakfı tarafından bu yıl üçüncü kez verilecek İlim Yayma ödülleri, 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak.

İlim Yayma Vakfı tarafından Büyük Ödül, Sosyal Bilimler ile Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere toplam 3 ayrı kategoride ödül verilecek. Vakfın kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle de 50. Yıl Özel Ödülü'nün sahibi ise Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar olacak. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, büyük ödül sahibine 150 tam altın, diğer ödüllerin sahiplerine de 50'şer tam altın verileceğini kaydetti. Erdoğan, "Amacımız Türkiye'de yapılan başarılı üst düzey akademik çalışmaların teşvik edilmesi, yeni nesillerin araştırmacı olmayı, bilim insanı olmayı, profesör olmayı kariyer planlamalarına almalarını teşvik etmek. Türkiye'nin en parlak beyinlerinin sadece geçim amaçlı değil, topluma katkı amaçlı kariyerler düşünmelerini sağlamak" dedi.

SOSYAL MEDYA VURGUSU

Ödüle hak kazanan isimlerin çalışmalarının çok kapsamlı bir şekilde incelendiğini, her kategorideki son 3 adayın çalışmalarının YÖK, TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi'ne gönderilerek yorum alındığını kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: "Eğitimi sadece sloganlarla, sosyal medyada öne çıkan noktalarla konuşmamak gerekir. Bu işin kıymetli olduğunu iyi bilen insanın varlığının dünya için kritik olduğunun önemsenmesi lazım. Anne babaların da, öğretmenlerin de katkısı var. Çocuğumuzun sınıfına giren her bir öğretmen, yaptığı işin ne kadar hassas, ne kadar kritik olduğunun farkında sınıfa girmeli. Öğretmenlerimiz pasiften aktife geçse, aktive edilebilse sosyal medya sorunumuz da kalmaz. İlim Yayma olarak önümüzdeki dönemde öğretmenlerimize yönelik çalışmaları artırmak istiyoruz."

BİLAL ERDOĞAN'DAN GAZZE TEPKİSİ: ULUSLARARASI SİSTEM ÇÖKTÜ

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan İsrail'in, Filistin ve Gazze'yi soykırıma tabi tuttuğunu söyledi. Erdoğan, "İşgal edilmiş topraklarda yaşamak yetmedi. Dönem dönem bu kıyımlara başlayan İsrail'in insanlığın vicdanında açtığı yaralar onarılamaz hale geldi. Uluslararası sistem tamamen çökmüş vaziyette. Geldiğimiz nokta itibarıyla ne BM ne savaş suçlarını düzenleyen anlaşmalar anlam ifade etmez hale gelmiş durumda. Ateşkesi veto eden ABD bu suçların doğrudan ortağı" dedi.