MEBBİS il dışı atama sonuçları sorgulama ekranı 2020: İl dışı tayinler açıklandı mı?

Öğretmenlerin il dışı atamaları yapılıyor. Başvuru şartlarını taşıyan öğretmenler il dışı atama sürecinde tayin olmak istedikleri illerde bulunan normu müsait okullara tercihleri gerçekleştirdi. Başvuru süreci dün sona erdi. Bugün il dışı tayinlerin açıklanması bekleniyor. Peki, il dışı tayinler açıklandı mı?

İl dışı tayinler her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi görüyor. 6 Ağustos'ta başlayan başvuru süreci dün sone erdi. Başvurularını tamamlayan öğretmenler gözlerini atama sonuçlarına çevirdi. Peki, İl dışı tayinler ne zaman açıklanıyor? İl dışı atama sonuçları sorgulama ekranı 

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İL DIŞI TAYİNLER AÇIKLANDI MI?

İl dışı atama sonuçları bugün (11 Ağustos) açıklanacak. Atama sonuçları http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden sorgulanabilecek.

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Atamaları yapılan öğretmenler 12 Ağustos tarihi itibarıyla ilişik kesme işlemlerini yapabilecek.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’ nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.