İkili eğitim sistemi nasıl uygulanacak? İkili eğitim nedir, ne demek? Bakan Özer duyurdu!

İkili eğitim nedir? İkili eğitim sistemi ne demek, nasıl uygulanacak? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde ikili eğitim sisteminin uygulanacağını ve kapasiteyi maksimum ve verimlikte kullanacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde öğrencilerin ikili eğitime geçeceğini açıkladı. Ardından 71 ilde okulların 20 Şubat'ta açılacağını deprem bölgesinde ise 1 Mart'a kadar ara verildiğini bildirdi. İkili eğitim nedir? İkili eğitim sistemi ne demek, nasıl uygulanacak?

İKİLİ EĞİTİM NEDİR?

İkili eğitim sisteminde mevcut okul sayıları ve sınıf sayıları azaltılmaktadır. Bu bir

grup öğrencinin sabah, bir grup öğrencinin öğlen okula gelmesi anlamındadır. Hatta ders süreleri 30 dakikaya seçilebilir. Teneffüs süreleri buna göre ayarlanabilir.

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMALAR

"20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 10 ilde ikili eğitime geçilecek. 10 ilde ikinci dönem devam şartı aramıyoruz. Özel öğretim kurumları kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit ve gazi yakınlarına tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler. Yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkartıyoruz. Bu yüzde 7'yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız.