İbn Haldun Üniversitesi dünyaya açılıyor

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Erdoğan, Rusya'da Moskova Devlet Üniversitesi ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi'nde temaslarda bulundu.

AA

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Rusya'da Moskova Devlet Üniversitesi ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi'nde temaslarda bulundu. Çok iddialı ve dünya çapında bir üniversite kurmak için yola çıktıklarını belirten Erdoğan, uluslararası öğrenci oranıyla Türkiye'de birinci sırada olduklarını ifade etti.

İbn Haldun Üniversitesi'nin öğrencilerinin yarıdan fazlasının yüksek lisans, doktora öğrencisi olduğunu belirterek bu hususta Türkiye birincisi olduklarını kaydeden Erdoğan, öğrencilerin yüzde 90'ının burslu olması özelliğiyle de üniversitenin Türkiye'de ilk sırada yer aldığını vurguladı.

İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

İki üniversite arasındaki somut ilişkileri ele alacaklarını söyleyen Erdoğan, bunun yanı sıra iki ülkenin eğitim sistemleri arasındaki ilişkileri güçlendirecek durumlara da destek olacaklarını dile getirdi.

Bilal Erdoğan, iki üniversite rektörüyle görüşmesinde işbirliği alanlarını ele aldı. Öğrencilerle fotoğraf çektirdi.