Hayat boyu öğrenme kurumları nelerdir? MEB Hayat boyu öğrenme kursları ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kursları ile birlikte birçok alanda istihdam sağlıyor. Yoğun ilgi gören bu kurslarda eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Hayat boyu öğrenme kursları ne zaman başlıyor? MEB hayat boyu öğrenme nedir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim için tarih verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlanacağı bildirildi. Hayat boyu öğrenme kursları ne zaman başlıyor? MEB hayat boyu öğrenme nedir? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler.. 

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığınca, hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlanacağı bildirildi.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NELERDİR?

Geçmişte halk eğitimi, yetişkin eğitimi veya yaygın eğitim gibi adlarla yer alan ve faaliyet yapan kurumlar bugün için hayatın her alanını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Nitekim 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü adı kaldırılarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü haline dönüştürülmüştür.

Buna uygun olarak, 02.12.2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun 3 üncü maddesinin (ç) bendine göre “e) 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların genel ve meslekî eğitimlerini sağlamak” görevi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne devredilmiş ve 335 mesleki eğitim merkezi de bu Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır.

HAYAT BOYU ÖĞRENME NEDİR?

Bireysel, toplumsal ve istihdam ile ilgili bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerinin bütünüdür.

Hayat boyu öğrenme kurumları ise Genel Müdürlüğe bağlı hayat boyu öğrenme faaliyetlerini düzenleyen halk eğitimi merkezi, olgunlaşma enstitüsünü ve açık öğretim okulları olarak biliniyor. 

HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN İLKELERİ ŞUNLARDIR:

a) Hayat boyu öğrenme.

b) Bilimsellik ve bütünlük.

c) Geçerlilik.

ç) Gönüllülük.

d) Herkese açıklık.

e) Her yerde eğitim.

f) İhtiyaca uygunluk.

g) İş birliği ve eş güdüm.

ğ) Planlılık.

h) Süreklilik.

ı) Yenilik ve gelişmeye açıklık.