Gümrük Müşavirliği ve Müşavir Yardımcılığı sınav sonuçları açıklandı mı?

Gümrük Müşavirliği sınav sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. Gümrük Müşavirliği sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav 23 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.Sınav soru ve cevap anahtarları 25 Aralık 2018 tarihinde http://odsgm.meb.gov.tr ile www.ticaret.gov.tr internet adreslerinden yayımlandı. Şimdi gözler sonuç açıklamasında. Sınav sonuç bilgileri 23 Ocak 2019 tarihinde www.meb.gov.tr ile www.ticaret.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Gümrük Müşavirliği sınav sonuçları 2019 yılında da heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara adaylar yoğun ilgi gösteriyorlar. Sınav 23 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.Sınav soru ve cevap anahtarları 25 Aralık 2018 tarihinde http://odsgm.meb.gov.tr ile www.ticaret.gov.tr internet adreslerinden yayımlandı. Şimdi gözler sonuç açıklamasında. Sınav sonuç bilgileri 23 Ocak 2019 tarihinde www.meb.gov.tr ile www.ticaret.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri 23 Ocak 2019 tarihinde www.meb.gov.tr ile www.ticaret.gov.trinternet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr, http://odsgm.meb.gov.tr ve www.ticaret.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 10 (on) takvim günü içerisinde Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğüne (TBGGM) yapacaklardır. TBGGM, adaylar tarafından yapılan itirazları, itiraz başvuru süresinin bitiminde ÖDSGM’ ye toplu olarak gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak TBGGM’ ye bildirecektir. ÖDSGM’ ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara TBGGM tarafından bildirilecektir.

- Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgileri, banka dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

- Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

-2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, söz konusu sınav ivedi yargılama usulüne tabi olduğundan dava açma süresi 10 (on) gündür.