GSB ek yurt başvuruları başladı mı? KYK ek yurt başvurusu ne zamana kadar yapılır?

GSB ek yurt başvuruları, ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler tarafından merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçtiğimiz gün öğrenci yurtlarında yerleştirme oranının yüzde 92'ye ulaştığını açıkladı. Peki, GSB ek yurt başvuruları başladı mı? KYK ek yurt başvurusu ne zaman?

KYK ek yurt başvuruları gündemdeki konular arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçtiğimiz hafta "Bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarımızda talep karşılama oranımız yüzde 92 oldu. 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduk. Daha 3. ve 4. fazlarımız var. Bu gurur Türkiye'nin gururdur." açıklamasında bulundu. Peki, GSB ek yurt başvuruları başladı mı? KYK ek yurt başvurusu ne zaman? İşte detaylar...

KYK EK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK ek yurt başvuruları başladı. GSB'den yapılan açıklamaya göre;

Yatay Geçiş,

Dikey Geçiş,

Yüksek Lisans,

Doktora,

Ek Kontenjan,

Özel Yetenek Öğrencileri için;

Yurt Başvuruları Başladı!

Son başvuru günü 5 Ekim 2022 saat 23:59 olarak duyuruldu.

"2. FAZI DA ÖNEMLİ BİR REKORLA TAMAMLAMIŞ OLDUK"

Büyük bir başarı yakalayarak 2. fazı tamamladıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, "Bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarımızda talep karşılama oranımız yüzde 92 oldu. 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduk. Bugünkü verilerimize göre her 100 öğrenciden 92'sini yerleştirmiş olduk. Bundan 22 sene önce başvuran 100 kişiden 12'sinin yurtlara yerleştiğini göz önüne aldığımızda bugün itibarıyla Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görürüz. Daha 3. ve 4. fazlarımız var. Bu gurur Türkiye'nin gururdur." diye konuştu.

Yerleştirmede 2. faz sonunda 60 ilde yedeksiz bir şekilde il merkezlerinde başvuran herkesin yerleştiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Bu süreçlerin sonunda il il, ilçe ilçe yaptığımız detaylı çalışmalarımızı, fazlarımızı başarıyla tamamlayacağız. İnşallah 3 Ekim'de yeni bir süreç var. Yatay, dikey geçiş, yüksek lisans, ve doktora yapacak arkadaşlar ek kontenjan vesilesiyle özel yetenekle yerleşen arkadaşlarımızın da bir başvuru süreci olacak. Bunu da 3-5 Ekim tarihlerinde alacağız." değerlendirmesinde bulundu.