Gözler DGS ek tercih sonuçlarında! DGS ek yerleştirme kayıt tarihleri belli mi?

YKS'de olduğu gibi DGS sınavında da ek tercih yerleştirmeleri yapılıyor. ÖSYM'nin duyurusuna göre Ekim'de başlayan tercih başvuruları 10 Ekim'de sona erdi. DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS ek yerleştirme kayıt tarihleri belli mi?

DGS ek tercih işlemleri bugün sona eriyor. 2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) ek tercih işlemleri 4 Ekim'de başladı, 10 Ekim'de sona erdi. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS ek yerleştirme kayıt tarihleri belli mi?

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS ek tercih sonuçları için ÖSYM'den bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK'e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.