Geleceğe yön verenlerin günü... Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım programı için Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları projelerle eğitime yön veren öğretmenler, Ankara'da buluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 24 Kasım Öğret(MEB) 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı, eğitimde fark yaratan öğretmenler arasında, alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış isimler bulunuyor. Batman'da beden eğitimi öğretmenliği yapan Ekrem İnci, bu isimlerden biri. İnci, öğrencilerine spor alanında eğitimler vererek ferdi ve takım sporlarında ulusal ve uluslararası birçok alanda derece almalarına öncülük etti. Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek spor proje okulu Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2021'de atanan Ekrem İnci'nin öğrencileri güreşte dünya birinciliği, judoda dünya dördüncülüğü, badmintonda dünya sekizinciliği, oryantiringde, atletizm ve judoda Türkiye birincilikleri kazandı.

MİLYONLUK PROJELERE İMZA

Sivas'ta 34 yıldır elektrik öğretmenliği yapan Adem Kaplan ise hazırladığı projelerle AB ve Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı. Bütçesi 1 milyon euro'yu aşan bu projelerden verilen hibelerle Adem öğretmen görev yaptığı okula laboratuvarlar kazandırdı. İtalya'da ilk 3'ün belirleneceği final törenine ve ertesi gün yapılacak Metaverse Eğitim Kampı'na da sunum yapmak üzere davet alan Adem Öğretmen'in, NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) teklif çağrısında toplam bütçesi 740 bin Avro olan iki AB hibe projesi kabul edildi. Aydın'dan Başkent'e davet edilen Almanca öğretmeni Cansel Akel ise 2012-2015 arasında yazdığı eTwinning projelerini öğrencileriyle yürüttü. TÜBİTAK 2204-A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Akel'in danışmanlığını yaptığı projeler, bölge birincisi, ikincisi, üçüncüsü ve Türkiye dördüncüsü oldu. Cansel Öğretmen'in, projelerde birlikte çalıştığı ekonomik imkanı yetersiz 4 öğrenci TEKNOFEST ve TÜBİTAK dereceleriyle çeşitli burslar elde etti.

Cansel Öğretmen'in projelerde birlikte çalıştığı 4 öğrenci TEKNOFEST ve TÜBİTAK dereceleri elde etti.

MEB'DEN EN ÖZEL KUTLAMA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelecek öğretmenler için Ankara ve İstanbul'da kültürel ve sanatsal etkinliklerin de olduğu özel bir program hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki 81 ili temsilen gelen öğretmenler, Keçiören'de oluşturulan "Öğretmen Hatıra Ormanı" ve 190 şehit öğretmenin hatırasını yaşatmak için yapılan Şehit Öğretmenler Abidesi'nin açılışına katılacak. Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakan Özer ve beraberindeki öğretmenleri kabul edecek ve öğle yemeğinde bir araya gelecek.

İKLİM ELÇİLERİNİ DÜNYAYA TANITACAK

Erzurum'da uluslararası projeleriyle "Küresel Öğretmen Ödülü" alan Tuba Dumlu Güler, "Minik İklim Elçileri Projesi"ni yabancı meslektaşlarıyla paylaşarak dünyaya duyurmayı hedefliyor. TÜBİTAK'tan 3 kez Türkiye birinciliği elde eden Güler, sosyal sorumluluk projeleriyle de takdir topluyor.

BÜTÜNLEMEYE BIRAKAN HOCASINA ÇİÇEKLE KOŞTU

KARS'ta edebiyat öğretmeni Kayhan Avınca, lisede okurken kendisini 0,5 puanla edebiyattan bütünlemeye bırakan öğretmeni Yalçın Kartarı'ya 20 yıl sonra, sürpriz kutlama yaptı. Elinde çiçekle sınıfa giren, hocasına teşekkür eden Avınca, "Beni edebiyattan bırakınca edebiyat öğretmeni olmaya karar verdim" dedi.