Gastronomi lisesi açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk yemek kültürünü ve ‘annelerimizin reçeteleri' ile gelenekselleşen Türk mutfağının lezzetlerini dünyaya taşıyacak gastronomi lisesi açıyor.

AA

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk mutfağını en iyi şekilde tanıtmak ve uluslararası alanda çok daha ileriye taşımak amacıyla eğitim verecek gastronomi lisesi açacak.

ÜNLÜ ŞEFLERLE GÖRÜŞTÜ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili değerlendirme toplantısı yapmak için ünlü şef ve akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantıya Danilo Zanna, Ömür Akkor, Zeki Saygı, Ramazan Bingöl, Cüneyt Asan, Nuri Develi, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz, Nevin Halıcı, Kaya Demirer, Serkan Aksoy ve Umut Karakuş gibi şef, restoran kurucusu ve akademisyenlerden oluşan isimler katıldı. Bakan Tekin, toplantıda geleneksel Türk mutfağının iz bırakan lezzetlerinin ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktalara ulaşması için sadece gastronomi alanında eğitim verecek gastronomi lisesini açacaklarını bildirdi.

NİTELİKLİ İNSAN YETİŞECEK

Tekin, gastronomi lisesiyle adeta şifa kaynağı olan "annelerimizin reçeteleri" niteliğini taşıyan ve Türk yemek kültürüne özgü yemekleri, dünya mutfakları içinde önemli bir noktaya taşımak istediklerini söyledi. Tekin, "Gastronomi lisesi açarak hem örgün ve yaygın eğitim kurslarında bir literatür oluşturmak hem de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirelim istiyoruz. Buralarda gördüğümüz lüzum üzerine böyle bir girişimde bulunuyoruz" dedi.

TEMATİK OKULLAR DEVREDE

Türk mutfağını Türkiye'de ve dünyada en iyi şekilde tanıtacak eğitimlerin yer alacağı gastronomi lisesinin İstanbul'da açılması planlanıyor. Tekin, mesleki eğitim alanında daha önce sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarıyla örtüşecek şekilde gerekli düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak bu kapsamda proje okulları ve spor liseleri gibi tematik liseleri hayata geçirdiklerini de aktardı.