Fransızlar kaçak okulları için yalan yazı yazdırıyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ‘din dersi verilmediği için Fransız okullarını kapatmak istiyorlar' iddiasına sert çıktı: “Bu ahlaksızlık. Fransızlar iki kaçak okulları için köşe yazarlarına yazı yazdırıyor.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'din dersi veremediği için' Fransız okullarını kapatmak istediği yönündeki iddialara çok sert cevap verdi. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda konuşan Tekin, kaçak Fransız okullarına ilişkin gerçeği 'tane tane' şöyle anlattı:

LOZAN'DA OLMAYAN 2 OKUL

"Lozan Anlaşması'nda cumhuriyetimizin kurucu kadrolarımızın altına imza attığı 12 yabancı okul var. Onlarla ilgili sorun yok. Fakat Fransa sadece müstemleke ülkelerine yakışan şekilde davranarak Türkiye'de iki tane daha okul açmış. 'Buraya sadece Fransızları alacağız' demişler. Ama şu an öğrencilerin yüzde doksanı Türk vatandaşı."

HAKSIZ AVANTAJ SAĞLANIYOR

"Okullar resmi olmadığı için bu çocuklar da okullaşmamış gözüküyorlar. Fransız büyükelçiye, daha ben müsteşarken yazmıştım yazıyı. Oyaladılar bizi. Okula müfettiş gönderiyoruz, 'denetleyemezsiniz' diyorlar. Sonra çocuklar mezun oluyor, diplomasının denkliği için bize geliyor. Beni vatandaşımla karşı karşıya getiriyor. Yetmedi, bu çocuklar yabancı öğrenciler için yaptığımız YÖS sınavlarına giriyorlar. Bir de orada adaletsizlik var."

BÜYÜKELÇİ OYALADI

"Büyükelçiyi davet ettik. Geldi, 'ilk fırsatta çözeceğiz...' Aralık ayıydı, üzerinden yedi ay geçti. Ben de diyorum ki 'Gelin bu okulları meşru hale getirelim. Karşılığında bizim de Fransa'daki Türk vatandaşları için bazı taleplerimiz olacak. Sonra da resmi yazı gönderdik."

YAZARLARI KULLANIYORLAR

"Şimdi de büyük köşe yazarlarına yazılar yazdırıyorlar. Öyle saçma sapan bir yazı yazmış ki biri, diyor ki 'Milli Eğitim Bakanı bu okullarda din kültürü dersi veremediği için okulları kapatıyor'. Ahlaksızlık yapmayın. Gerçekten ahlaksızca bir yalan bu."

YA YASAYA UYARLAR YA DA...

"Şimdi ben bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası hukukunu korumak adına sorumlu davranan bir Milli Eğitim Bakanı olarak, gerekli adımları attık. Bizim şartlarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse de paşa gönülleri bilir, gerekli hukuki prosedürü takip ederiz."