Esas nakil başvurusu nedir? Yerleştirmeye esas nakil başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları ''meb.gov.tr'' internet adresinden adayların erişimine açıldı. 10-14 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak. Esas nakil başvurusu nedir? Yerleştirmeye esas nakil başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler..

LGS tercih sonuçlarının erişime açılması ile birlikte sıra nakil işlemlerine geldi. Herhangi bir okula yerleşemeyen yada okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusu yapabilecekler. Birinci nakil işlemleri 10-14 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Peki, Esas nakil başvurusu nedir? Yerleştirmeye esas nakil başvurusu nasıl yapılır?

Lise boş kontenjanlar 2020 listesi yayında mı? MEB lise boş kontenjan sorgulama ekranı

ESAS NAKİL BAŞVURUSU NEDİR?

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu"na göre, yerel yerleştirmeye esas nakilde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"na bakılmayacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil sırasıyla, ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS yerleştirmeye esas 1. nakil başvuruları 10 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos’a kadar devam edecek. Bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin 1. nakil başvurularını 14 Ağustos’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? Lise 2. tercih takvimi 2020 belli oldu!

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr” internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 17 Ağustos 2020 ve 24 Ağustos 2020 tarihlerinde ilan edilecek.

Lise kayıt için gerekli evraklar nelerdir? LGS nakil ve kayıt işlemleri ne zaman başlayacak?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek.

LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? LGS lise ek tercihleri ne zaman yapılacak?