Ertelenen ALES ne zaman yapılacak?

ALES sınav tarihi yakından takip ediliyor. Yeni tip koronavirüs salgının sonrası aralık ayında gerçekleşecek sınav ertelenmişti. Yeni sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklandı.

Ertelenen ALES sınav tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyuruldu. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler, sınava hazırlıklarını yapmaya başladı.

ERTELENEN ALES NE ZAMAN?

2020 yılında ertelenen ALES/2 sınavı 21 Şubat 2021 Pazar günü düzenlenecek.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

Akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavı olarak da bilinen ALES, özellikle kariyer amaçlı büyük bir öneme sahiptir. Öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici ya da araştırma görevlisi gibi pek çok devlet kurumu kapsamındaki atama için bu sınava girilmektedir. Bu kadrolara atama yapılabilmesi için ÖSYM tarafından hazırlanmış olan sınava girilmesi gerekmektedir.

Güncel bilgiler doğrultusunda ise ALES sınavının açıklandığı tarihten itibaren, bu sınavın geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani sınava giren kişiler 5 yıl boyunca farklı yıllar içerisinde bu sınavı kullanmaya hak kazanmış oluyor.

ALES SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Sınava katılım sağlayan adaylara toplamda 100 soru soruluyor. Sınav süresi ÖSYM tarafından 150 dakika olarak belirlendi.