TEOG YEP puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı 2017

2017 TEOG YEP puanları bugün saat 10.00'da e-okul.meb.gov.tr'den açıklandı.

Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), 2016-2017 eğitim ve  öğretim yılı 8'inci sınıf öğrencilerinin lise tercihleri için kullanılacak yerleştirmeye esas puanlar (YEP) az önce erişime açıldı. "2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih  ve Yerleştirme e-Kılavuzu"na göre YEP'in açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz  arasında liselere tercihler alınacak. Tercihte bulunan tüm öğrencilerin liselere  yerleştirme işlemleri, YEP üstünlüğü, tercih önceliği, okul kontenjanı esasına göre yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ 2017 NE ZAMAN?

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların (YEP) açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak.  Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. 

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak. Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.