e-Okul giriş işlemi yine oldukça popüler

MEB tarafından velilerin ve öğrencilerin hizmetine sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde birçok hizmeti barındırıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte e-Okul üzerinde yoğunluklar da başladı. Her hafta öğrenciler ve veliler okulla ilgili tüm gelişmeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( e-Okul VBS ) üzerinden takip edebiliyor. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak edilenler ve detayları. E-Okul projesi pilot olarak seçilen 5 büyük ilde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir’de “E-Kayıt” başarıyla sonuçlandı. 277 bin 591 öğrenci evine en yakın okula yerleştirildi. E-Kayıt projesi, “E-Okul” için tasarlanan sistemin pilot çalışma zeminini oluşturdu. Yazılım ve donanım ihtiyaçları çalışma sonucuna göre revize edilerek “E-Okul” sistemi 2007-2008 öğretim yılı başından itibaren tüm ilköğretim okullarında aynı anda uygulamaya başlandı.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine üzerinden öğrenciye dair not bilgileri de rahatlıkla görülebiliyor. “Not Bilgisi” butonunu tıklandığında bütün not bilgilerinin dökümü alınabiliyor. Öğrenciye dair sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri ve okul tarafından yapılan duyurulara ulaşmak için geliştirilen sistem, e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla öğrencinin okul numarasını eksiksiz bir şekilde girerek sisteme giriş sağlanabiliyor. Web üzerinden erişim sağlandığı gibi E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması akıllı telefonlar da mobil olarak da kullanılabiliyor.