e-Okul 1.yazılı sınav sonuçları açıklandı! MEB 1 dönem notları...

2018 - 2019 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından 1.dönem 1 yazılı ve sözlü sınav sonuçları açıklandı. Öğrenci ve ailelerin heyecanla beklediği yazılı sınav sonuçları e-Okul sorgulama sayfası tarafından duyuruldu.

MEB'in e-okul.meb.gov.tr adresine girdikten sonra aşağıdaki adımları uygulamanız halinde kolaylıkla e-okul giriş sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. E-Okul, diğer adıyla Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)’ ne giriş için iki seçenek vardır.  Yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak ikiye ayrılmıştır.Yönetim bilgi sisteminden öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilir. Veli bilgilendirme sisteminden ise, öğrenciler ve veliler öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarasını kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler. Giriş işlemi sağlandıktan sonra "Not Görüntüleme" bölümünde 2018 - 2019 birinci dönem birinci yazılı ve sözlü sonuçlarına erişebilirsiniz. e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan “https://eokulyd.meb.gov.tr/” adresine girmek ve ardından sağ tarafta yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi bölümündeki istenen bilgileri doğru bir şekilde doldurmak gerekmektedir. Sağ kısımda bulunan “Öğrenci T.C. Kimlik Numarası” ve “Öğrenci Okul Numarası” bilgisini doğru girdikten sonra ikinci aşama ekrana gelecektir. 

E-OKUL 1. YAZILI SINAV NOTLARI İÇİN TIKLAYIN

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfası üzerinden veliler, çocuklarının okuldaki durumlarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde oluşturulan bu E-Okul sistemi üzerinden veliler çocuklarının okul durumuna ilişkin bilgi alabilmek için okula gitmeye vakit ayırmakta zorlanıyor ve vakit bulamıyor.Bulunduğu her yerden sadece internete bağlanarak dakikalar içerisinde çocuklarının okul durumunu inceleyebilmelerine yardımcı oluyor.  Böylelikle velilerin, çocuklarının okulda ihtiyaç duyduğu ilgi ve desteği en etkin şekilde oluşturabiliyor. E-Okul sisteminin giriş sayfasına erişim sağlanabiliyor olması velilerin evde veya ofiste gibi hayatın her alanında internete bağlanarak, çocuklarının okuldaki güncel durumları ile ilgili olarak bilgi almalarına yol açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal eğitim portalı E-Okul sisteminde yer alan öğrenci bilgileri öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden düzenli olarak girilerek, güncel halde tutuluyor. Böylelikle artık Türkiye’de öğrenci bilgilerinin karışıklığı gibi bir durum ile karşı karşıya kalınmayan modernize bir yapı uygulanmaya başlandı.