E-Okul VBS öğrenci giriş yazılı sözlü sınav sonuçları

Öğretmenlerin düzenlediği yazılı sınav sonuçları e-okul üzerinden açıklandı. Hatta bazı okullarda yazılı sınav sonuçları da e okuldan açıklandı. İşte E-OKUL sınav sonucu öğrenme sayfası Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek 'Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş' yapmaları gerekmektedir.

Dönem sonuna yaklaşırken öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmek için e-okul sınav sonuçların sorgulamaya başladı.  E-Okul VBS giriş sınav sonuçları öğrenme e-okul.meb.gov.tr'de açıklanıyor. E-okul VBS giriş yolları öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Yazılı sınav sonuçlarının öğrenilebileceği E-okul VBS sistemine e-okul.meb.gov.tr adresinden giriş yapılabiliyor. Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. 

KARNE NOTU TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YIL SONU NOTU NASIL AÇIKLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

NASIL TAKDIR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR? 

Derslerdeki ortalama başarı puanı 70 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır. Orta öğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılındaki tüm dönemlerde takdir belgesi almış olanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

E OKUL VBS NEDİR?

Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.  E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.