E-okul lise taban puanları

E-okul lise taban puanları e-okul.meb.gov.tr üzerinden adayların erişimine açılacak.

MEB'in resmi sitesi olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden milyonlarca öğrencinin beklediği sonuçlar erişime açıldı. YEP puanları yüzdelik dilimler puanları aksam.com.tr adresinde sizlerle olacak. Öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. Ve öğrencilerin aldığı YEP yerleştirmeye esas puanlar bunda etkili olacak. Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri (YEP) 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.

TEOG 2016 TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için yapılan TEOG tercihleri e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan TEOG tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı TEOG tercihleriyle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

E-Okul ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul öğrenci girişi yapmak ve uygulamasını kullanmak için ilk olarak aşağıda bulunan e okul giriş linkine tıklamanız gerekir. Daha sonra açılacak olan sayfada  bulunan yerlere sizden istenen iki bilgiyi girmeniz gerekir. Bu bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ile yine öğrencinin öğrenci numarasıdır. Bu bilgilere sahipseniz ilgili alana girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra artık velisi olduğunuz öğrenci hakkında devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz. Bunun yanında ulaşabileceğiniz bir diğer bilgi ise E-Okul öğrenci notları öğrenme işlemidir. E-Okul öğrenci giriş sayfasına ulaştıktan sonra sistem bu bilgileri size sunmaktadır.