EKYS başvuru kılavuzu yayımlandı! EKYS 2021 başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

EKYS 2021 başvurusu, ÖSYM tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme için yapılan sınavın başvuru şartları arasından en az 2 yıl öğretmenlik yapmış olmak bulunuyor. EKYS başvuru kılavuzu yayımlandı! EKYS 2021 başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

EKYS 2021 başvurusu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan yeni dönem sınav takviminde duyuruldu. Sınava katılım sağlayacak adaylar, belirtilen tarihler içerisinde işlemlerini yapacak. EKYS puanları sınavdan itibaren 3 yıl geçerliliğini koruyacak. EKYS başvuru kılavuzu yayımlandı! EKYS 2021 başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?

EKYS 2021 BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK, ÜCRET NE KADAR?

EKYS 2021 başvuruları 5-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sınav başvuru ücreti 225 TL olarak açıklandı.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

EKSY BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB EKYS BAŞVURU KILAVUZU YAYIMDA MI?

MEB EKYS başvuru kılavuzu yayımlandı. Aşağıdaki link üzerinden kılavuza ulaşabilirsiniz.

EKYS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EKYS 2021 SINAVI NE ZAMAN?

EKYS sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14.03.2021 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları, 07.04.2021 tarihinde açıklanacak.

EKYS NEDİR?

EKYS; okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı 'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı' (EKYS) olarak belirlendi