EKPSS soru ve cevapları yayınlandı! 2020 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS soru ve cevapları sınavdan çıkan adaylar tarafından ilk olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Sınava katılan engelli memur adayları soruların doğru yanıtlarını görmek ve kendi doğru ve yanlışlarını tespit etmek istiyor. ÖSYM sınavların soru ve cevap anahtarlarını belli bir süre sonra erişime açıyor. EKPSS soru ve cevapları ile sonuçlar ile ilgili açıklanan tarihler haberimizde yer alıyor.

EKPSS sınavı için geri sayım sona erdi. ÖSYM takvimine göre engelli memur adayları bugün 2020-EKPSS'ye girdiler. Sınava giren adaylar puanlarını hesaplamak için çözdükleri soruların yanıtlarının yayınlanmasını bekliyor. ÖSYM gerçekleştirdiği sınav sonrasında soruların belli bir kısmını adayların erişimine açıyor. Peki, EKPSS soru ve cevapları yayınlandı mı? 2020 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanır?

EKPSS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

15 Kasım 2020 tarihinde uygulanan 2020-Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2020-EKPSS) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Kasım 2020 tarihinde saat 15.45'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

2020 EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM EKPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Sınav sonuçları 17 Aralık 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

EKPSS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? EKPSS 3.10 maddesine göre hesaplama nasıl yapılır?

SINAV VE YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacaktır. Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve puanları yer alacaktır.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.