EKPSS sınav sonuçları açıklandı

EKPSS sonuçları 2018 sorgulama ekranı sonuc.osym.gov.tr üzerinden yapılan açıklamalar merakla takip ediliyor.

ÖSYM resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre, 22 Nisan Pazar günü 81 ilde tek oturumda gerçekleşen EKPSS sınav sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı. Ondan evvel 02-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında ise, kura başvuruları gerçekleşti.

ÖSYM GİRİŞ

Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacaktır. Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

2018 EKPSS KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapıldı. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek’te yer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.