ÖSYM ile EKPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? EKPSS giriş belgesi yayınlandı mı?

EKPSS sınav giriş belgesi yoğun olarak araştırılıyor. Sınav, ÖSYM tarafından 24 Nisan'da gerçekleştirilecek. Adaylar ise şimdiden EKPSS giriş belgesi yayınlandı mı? ÖSYM ile EKPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

EKPSS giriş belgesi yayınlandı mı, sorusu sık sık gündeme geliyor. 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak olan sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek. Binlerce kişinin merakla takip ettiği EKPSS giriş belgesi yayınlandı mı? ÖSYM ile EKPSS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? sorularına yanıt haberimizde.

EKPSS GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

EKPSS giriş belgesi henüz yayınlanmadı. Sınav giriş belgelerinin sınav tarihinden 1 hafta kadar önce açıklanması bekleniyor. Detaylar gelince haberimizde yer alacaktır.

ÖSYM İLE EKPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

EKPSS sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr resmi sitesi üzerinden T.C. Kimlik numara ve şifreler ile öğrenilecek.

SINAV SORULARI NASIL?

Sınavda; adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uygulamaları ile gerçekleştirilecektir.