EKPSS bu sene var mı, başvurular ne zaman başlayacak? 2022 EKPSS sınavı ne zaman?

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar ÖSYM tarafından uygulanan EKPSS sınav gelişmelerini yakından takip ediyor. En son 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında yayımlanan 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına kura usulü ile engelli kamu personeli yerleştirme işlemleri noter huzurunda gerçekleştirildi. Peki, EKPSS bu sene var mı, başvurular ne zaman başlayacak? 2022 EKPSS sınavı ne zaman?

2022 EKPSS sınav tarihleri adaylar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi adaylar tarafından merakla araştırılıyor. ÖSYM takvimine göre Ağustos ayında KPSS A grubu ve ÖABT oturumları uygulandı. Peki, EKPSS bu sene var mı, başvurular ne zaman başlayacak? 2022 EKPSS sınavı ne zaman?

EKPSS NE ZAMAN, BU SENE VAR MI?

EKPSS 2 yılda bir uygulanıyor. En son 2020'da uygulanan EKPSS, 2021 yılında yapılmayacak, 2022 yılında uygulanacak.

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabiliyor. Sağlık kurulu raporlarında %40'tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya başvuramıyor.

EKPSS 2022 NE ZAMAN?

EKPSS 2022 sınav ve başvuru tarihleri henüz belli değil. 2022 ÖSYM takviminin açıklanmasının ardından tarih bilgisi haberimiz içerisine eklenecektir.

Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirilecektir.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.