EKPSS kura tercihlerinde son gün!

EKPSS adayları için zaman azaldı. Memur olmanın hayalini kuran binlerce kişi geçen günlerde ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre tercih işlemlerini yapıyor.

EKPSS tercih sonuçları 2021 için zaman daralıyor. Binlerce EKPSS adayı, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen tarihler içerisinde EKPSS tercihlerini gerçekleştirecek. 

EKPSS TERCİH SONUÇLARI 2021 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercihler, 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr ‘den yapılacak. Tercih sonuçlarının 15 gün içerisinde değerlendirilmesi ön görülüyor. Konuya yönelik resmi kaynaklardan açıklama gelince haberimize eklenecektir.

 EKPSS GENEL ŞARTLARI

Tercih kılavuzlarında ilan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1) Türk vatandaşı olmak.

2) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

6) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” veya “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış en az %40 oranında engelli olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olmak.

7) Çalışabilir durumda olmak.

8) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.