2021 Ekim burs ve krediler saat kaçta yatar? Ekim ayı KYK bursu yattı mı?

Ekim ayı KYK burs ve kredilerin ne zaman yatacağı öğrencilerin gündemde yer alan konular arasında bulunuyordu. İlk defa burs ya da kredi alacak öğrenciler ''Ekim ayı KYK bursu yattı mı? 2021 Ekim burs ve krediler saat kaçta yatar?'' sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. KYK ödemelerine ilişkin Bakan Kasapoğlu açıklama yaptı.

KYK burs ve kredisine başvuran ve başvurusu onaylanan binlerce üniversite öğrencisi KYK ödemelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Ekim ayı KYK bursu yattı mı? 2021 Ekim burs ve krediler saat kaçta yatar? sorularının yanıtı yoğun olarak araştırılıyor. Bakan Kasapoğlu'ndan ödemelere ilişkin beklenen açıklama geldi.

EKİM AYI KYK BURSU YATTI MI?

Ekim ayı burs ve krediler öğrencilerin hesaplarına bugün yattı.

İlk defa burs ve kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri yılın başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılıyor. TC kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri ödeme yapılıyor.

Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, 6-10 Ekim tarihlerinde TC kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını belirterek, "TC Kimlik numarasının sonu '0' olanlar 6 Ekim, '2' olanlar 7 Ekim, '4' olanlar 8 Ekim, '6' olanlar 9 Ekim, '8' olanlar 10 Ekim'de ödemelerini alabilecek." ifadelerini kullandı.

İLK DEFA KYK ALACAKLARIN TAAHHÜTNAMELERİ

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi ödenmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

BURS HANGİ DURUMDA KESİLİR?

* Başarısız olma,

* Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,

* Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

* Öğretim kurumunun kapatılması,

* Bakanlığımıza bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,