Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?

6 Eylül'de başlayan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 11 Eylül'de sona erdi. Adaylar, 2024-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirdi. Peki, Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 6-11 Eylül'de gerçekleştirildi. Ek tercih yapan adaylar gözlerini sonuçlara çevirdi. Peki, Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih kayıtları ne zaman?

EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz sene 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında alınan YKS ek tercihlerinin sonuçları 25 Eylül 2024 tarihinde erişime açıldı. Bu sene de sonuçların aynı tarihlerde a

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.