Öğretmen ek ataması olacak mı? Bu sene öğretmen ek ataması yapılacak mı, kontenjan ne kadar açılacak?

Öğretmenler için ek atama tarihleri yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 23 Mayıs Pazar akşamı saat 21.15'te 24 TV'de ''Esra Elönü ile Arafta Sorular'' programına konuk oldu. Son dönemin en çok merak edilen başlıkları arasında yer alan öğretmenler için ek atama konusunun da yanıtlanması bekleniyor. Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmen güncel takviminde sözlü sınav sonuç ve atama tercihleri de belli olmuştu. Peki, Bu sene öğretmen ek ataması yapılacak mı, kontenjan ne kadar açılacak? Öğretmen ek atama 2021 ne zaman olacak?

Öğretmenler için ek atama yapılıp yapılmayacağı yakından takip edilen konulardan oluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün akşam 24 TV'de Esra Elönü ile Arafta Sorular" programında merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, son olarak Akşam Tv canlı yayınında "Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var" açıklamasında bulunmuştu. Peki, Bu sene öğretmen ek ataması yapılacak mı, kontenjan ne kadar açılacak? Öğretmen ek atama 2021 ne zaman olacak?

EK ATAMA 2021 NE ZAMAN OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ek öğretmen atamalarına da değinen Selçuk "Bunu tekrar tekrar soruyorlar. Şu anda bir değişiklik yok. Ama artması noktasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi var. Bunların görüşmeleri yapılıyor. İmkan doğduğunda artmasını isteriz, buna ihtiyacımız var. Onların da ne kadar istediğinin farkındayız. Bunu belirleyen bütçe imkanları. Bu sene bir düşüklük oldu. Engelli öğretmenlerin atamasını geçtiğimiz dönemlerde yaptık yine yapacağız merak etmesinler." dedi.

İl dışı ve il içi atamalar ne zaman yapılacak? Mazeret bağlı yer değiştirme tarihleri açıklandı mı?

Lise stajları iptal olacak mı? Lise stajları yapılacak mı, ertelenecek mi?