EBA uzaktan eğitim ders saatleri kaçta?

Dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla okullarda eğitime bir süre ara verilmişti. Yeni sistemle beraber öğrenciler derslerini evde internet ya da televizyon ekranından izleyebilecek.

EBA uzaktan eğitim modeline bugün geçiş yapılıyor. Binlerce öğrenci uzaktan eğitimin heyecanını yaşıyor. Koronavirüs salgının Türkiye'de artması nedeniyle okullarda eğitime ara verilmişti. Öğrenciler uzaktan eğitim modeliyle yeni ders sistemine geçiş yapacak.

EBA UZAKTAN EĞİTİM DERS SAATLERİ NASIL OLACAK?

EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

Dersler 20 dakika sürecek. 10 dakika etkinlik kuşağı olacak.

İlkokul ve ortaokullar sınıf kademelerine göre günde 20 dakikalık 2 ders alacak. Yani günde 40 dakika ders alacaklar. Tüm hafta alacakları ders saatleri her sınıf için 200 dakika. Liselerde ise günde 3 ders olacak. 20'şer dakikalık günlük dersleri 1 saat. Haftada her sınıf kademesi 5 saat ders alacak.