e-YDS başvurusu nasıl yapılıyor? e-YDS başvuru ücreti ne kadar?

e-YDS sınav başvuru tarihi açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan kılavuzda sınavın elektronik ortamda Ankara, İstanbul ve İzmir'de yer alan e-sınav uygulama binalarından yapılacağı kaydedildi. Peki, e-YDS başvuru ücreti ne kadar? e-YDS başvurusu nasıl yapılacak, sınav ne zaman?

e-YDS başvuru tarihi ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Sınav; Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarından düzenlenecek. Adayların başvuru yaparken HES kodu edinmiş olmaları gerektiğinin altı çizildi. e-YDS başvuru ücreti ne kadar? e-YDS başvurusu nasıl yapılacak, sınav ne zaman?

e-YDS BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Sınava başvuru süreci, 02 Şubat 2021 – 18 Şubat 2021 tarihleri arasında olup adaylar, başvurularını 02 Şubat 2021 tarihinde ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden saat 14.00'ten itibaren yapabileceklerdir. e-YDS’ye başvuru yapacak adayların ödeme işleminden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir.

e-YDS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-YDS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

e-YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

e-YDS sınav başvuru ücreti 290 TL olarak belirlenmiştir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3500, İstanbul’da 432, İzmir’de 84 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS SINAVI NE ZAMAN?

e-YDS 2021/1 İngilizce alanında, 27 Şubat 2021 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.