E okul karne nasıl bakılır? E-okul karne sorgulama ekranı sizlerle!

E-okul karne sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Bu dönem karneler dijital olarak bugünden itibaren e-Okul'dan erişime açılacak. Veliler ve öğrenciler e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sistemi aracılığı ile karne notlarını görüntüleyebilecek. Peki, E okul karne notları nasıl görüntülenir? İşte e-okul karne sorgulama ekranı...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri (yarın) 18 Haziran erişime açılacak. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi böylece sona ermiş olacak. Ancak okullar yaz boyu açık olacak. İsteyenler 2 Temmuz'da karnelerini fiziki olarak okullarından alabilecek. Akabinde milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlayacak. Peki, E okul karne notları nasıl görüntülenir? İşte e-okul karne sorgulama ekranı...

E-OKUL KARNE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

E OKUL KARNE NOTLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girdikten sonra, öğrenci ve veliler sistemdeki karne notlarını görüntüleyebiliyor.

E-OKUL'DA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan e-okul sistemi üzerinden öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamalarına ulaşılabiliyor.

E-OKUL VELİ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Başlangıç olarak, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıklayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilir.

Telafi eğitimi ne zaman başlıyor, zorunlu mu? 18 Haziran sonrası telafi eğitimi nasıl olacak?

21 Haziran Pazartesi okul var mı? Öğrenciler haftaya okula gidecek mi?

Karneler okuldan alınabilecek mi? Karneler yarın saat kaçta açıklanacak?