Sözleşmeli öğretmenlik başvuru onaylatma ne zaman bitiyor? E-devlet sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı!

E-devlet giriş bilgileri ile sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre farklı branşlardan 19 bin 910 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Başvurular elektronik ortam üzerinden yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru onaylatma son tarihi ve konuya ilişkin detaylı bilgilere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

E-devlet bilgileriyle sözleşmeli öğretmenlik başvurusu için işlemler devam ediyor. Öğretmen adayları başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirecekler. MEB’in yaptığı duyuruya göre farklı branşlardan 19 bin 910 sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru onaylatma tarihi için bugün son gün! Ayrıntılar haberimizde...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapacak olanlar “ilkatama.meb.gov.tr” adresine kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapacaklar. Başvurulacak alanı, mezuniyet bilgilerini ve formasyon eğitiminin olup olmadığı bilgisi sisteme girilecek. Ardından sisteme bir de resim ekleyip başvuru formu eksiksiz doldurulacak ve kaydedilecek. Başvuru formunun çıktısı alınarak muhafaza edilirse daha iyi olacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözleşmeli öğretmen kadroları için alınan ön başvurular için bugün son gün!  Ön başvurular için tarihler 1-12 Haziran olarak belirlenmişti. Sözlü sınav ise 6-25 Temmuz'da yapılacak.

Sözlü sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih 28 Temmuz iken; bu kapsamda itirazlara edilecek sonuçlar ise 4-7 Ağustos'ta alınacak. İtirazların sonuçlanacağı tarih 10 Ağustos.

Atama tercihleri için belirlenen zaman aralığı 31 Ağustos- 4 Eylül iken; atama sonuçlarının açıklanması 8 Eylül'de olacak.