DYK kursları 2021 ne zaman? 6 Eylül'de DYK kursları başlayacak mı?

DYK kurs başlangıç tarihi yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında kurs sınıflarının oluşturulmasıyla beraber öğretmen ve öğrenciler eğitim faaliyetlerine başlayacak. Peki, DYK kursları 2021 ne zaman? 6 Eylül'de DYK kursları başlayacak mı?

DYK kurslarında 20-23 Ağustos 2021 tarihinde öğretmenlerin, 24-30 Ağustos 2021 tarihinde ise öğrencilerin başvuruları alındı. Eğitimlere katılmak isteyen kişiler kurs başlangıç tarihini merak etmeye başladı. Peki, DYK kursları 2021 ne zaman? 6 Eylül'de DYK kursları başlayacak mı? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DYK kursları henüz başlamadı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 6 Eylül 2021'de başlayacak, 10 Haziran 2022'de dersler son bulacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI NEDİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır.

Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz. Kursların, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanan kurslara ait örnek ders planları çerçevesinde yürütülmesi esastır. Planı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders planı oluşturulur. Resmî tatiller ile millî ve dinî bayram tatillerinde kurs planlaması yapılmaz. Kurslara ait iş takvimi çerçevesinde öğretmen tarafından düzenlenecek ders planları en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanır.