DYK kurs başvurusu nasıl yapılır, bitti mi? 7. ve 11. sınıf DYK kursları ne zaman başlıyor?

DYK kurs başvuruları gündemde yoğun olarak araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinden sonra 7 ve 11'inci sınıf öğrencilerini de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına almıştı. Peki, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır, bitti mi? 7. ve 11. sınıf DYK kursları ne zaman başlıyor?

DYK kurs başvuruları gündemde yoğun olarak araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na 7. ve 11. sınıflar da dahil edildi. 12 Ekim'de başlayan başvuruların nasıl yapıldığı ve ne zaman sona erdiği merak ediliyor. Peki, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır, bitti mi? 7. ve 11. sınıf DYK kursları ne zaman başlıyor?

DYK KURS BAŞVURUSU BİTTİ Mİ?

7 ve 11'inci sınıflar için DYK kurs başvuruları 12-15 Ekim'de alınıyor. Buna göre henüz başvurularını gerçekleştirmemiş olan öğrencilerin bugün işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

DYK KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DYK kurs başvurusu, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

7. VE 11. SINIF DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

17 Ekim itibarıyla 7 ve 11'inci sınıflar için de DYK açılıyor. Bu kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak.

DYK takvimine göre, kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.