2021 DYK öğrenci ve öğretmen kurs başvurusu başladı mı? DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

DYK kurs başvurusu hakkında araştırmalar hız kazandı. 7. ve 11. sınıfların 2021-2022 kurs program takvimi belli oldu. 9-11 Ekim tarihleri arasında öğretmen başvurularının alınmasının ardından öğrenciler de kurs programına dair son durumu öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Peki. 2021 DYK öğrenci ve öğretmen kurs başvurusu başladı mı? DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

DYK kursundan 7. ve 11. sınıf öğrencileri de ücretsiz bir şekilde faydalanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvimde öğretmen başvuruları 9-11 Ekim tarihleri arasında alınırken, kurs 10 Haziran 2022'de sona erecek. Peki, 2021 DYK öğrenci ve öğretmen kurs başvurusu başladı mı? DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

DYK ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN E-KURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

DYK öğrenci, öğretmen e-kurs başvuruları bugün itibarıyla başladı. DYK kurs başvurusu 12-15 Ekim tarihinde alınacak.

DYK KURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DYK KURS BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

DYK kurs başvurusu, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. DYK takvimine göre, kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler.