DUS-STS Diş Hekimliği 2020 iptal mi oldu? DUS ertelendi mi, ne zamana ertelendi?

DUS sınavı ÖSYM tarafından 27 Aralık 2020 tarihinde yapılacaktı. Dün alınan karar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bunun üzerine sınava girecek adaylar ÖSYM'den sınavlar iptal olup olmayacağına yönelik açıklama bekliyordu. Konuya dair son bilgi Halis Aygün'den geldi. DUS ertelendi mi, iptal mi oldu? DUS-STS Diş Hekimliği 2020 ne zamana ertelendi?

DUS ertelendi veya ne zamana ertelendi gibi sorular gündemde yer alıyor. Koronavirüs salgınını ülkemizde en aza indirmek amacıyla dün hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının geldiği duyuruldu. 27 Aralık Pazar günü düzenlenmesi planlanan DUS ertelendi mi? DUS-STS Diş Hekimliği 2020 ne zamana ertelendi?

DUS ERTELENDİ Mİ?

DUS ertelendi mi sorusuna yanıt Prof. Dr. Halis Aygün'den geldi.

ÖSYM, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi. ÖSYM Başkanı Aygün şu açıklamayı yaptı.

"Değerli Adaylarımız,

Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir."