Dünya otoriteleri İstanbul'da buluşuyor! Eğitimde yapay zeka tartışılacak

Türkiye'nin yapay zeka atılımı sürüyor. TÜBİTAK, yapay zekaya Türkçe öğretmeye başladı, diğer yandan MEB eğitim sistemine adaptasyon sürecine hız verdi. Bu kapsamda MEB, İstanbul'da uluslararası eğitim forumu düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitimde yapay zekanın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation işbirliğiyle "Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Uluslararası Forumu" düzenlenecek. 22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "Girişimciler İçin Yapay Zeka Ekosistemi ve Eğitimde Yapay Zeka Çözümleri" konulu uluslararası foruma akademisyenler, girişimciler, politika yapıcılar, öğretmenler ve sektör temsilcileri ile diğer paydaşlar katılacak. Etkinlikte, genç girişimcilere yönelik yüz yüze ve çevrim içi girişimcilik ve teknoloji yönetimi eğitimleri de planlanıyor.

SORUNLARA ÇÖZÜM FORUMU

Eğitimde yapay zeka teknolojisinin kullanımına yönelik süreçlerin değerlendirileceği forumda, ulusal düzeyde yürütülmesi gereken çalışmalar belirlenecek. Ayrıca paydaşlarla beraber eğitimde yapay zekanın rolü tartışılacak. YEĞİTEK tarafından ODTÜ Teknokent'te kurulan Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM), eğitim teknolojileri alanında girişimcileri desteklemeyi ve bu alandaki gelişmeleri yakından izleyerek paydaşlarla işbirliği yapmayı hedefliyor. Cube Incubation ise teknoloji tabanlı iş fikirlerine sahip girişimcilerin ve yatırımcıların ortak hedeflerde buluştuğu bir ekosisteme ev sahipliği yapıyor.

AKŞAM TÜBİTAK'ın Türkçe hamlesini dün manşetine taşımıştı.