Diş Hekimliği taban puanları 2018 Diş Hekimliği Fakültesi üniversite başarı sıralaması nedir

Diş Hekimliği sıralaması taban tavan puanları 2018 ÖSYM açıklaması araştırılıyor. Diş Hekimliği Fakültesi başarı sıralaması nasıl? 2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yaptılar. Diş Hekimliği Fakültesine girmek isteyen adaylar taban puanlarını merak ediyorlar. 2018 yılı Diş Hekimliği Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Diş Hekimliği taban puanları başarı sıralaması 2018 yılı ÖSYM açıklaması araştırılıyor. YKS ilk kez 2018 yılında 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Adayların üç oturumlu sınavdan ilki olan TYT’ye girmeleri zorunluydu. 1 Temmuz’da AYT ve YDT düzenleniyor. Sınav sonuçları 31 Temmuz Salı günü erişime açılacaktı. ÖSYM son dakika açıklaması ile 30 Temmuz’da gece yarısı sonuçları erişime açtı. Tercihlerin 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılmasının ardından tercih sonuçları erişime açıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ancak merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar. Diş Hekimliği Fakültesine girmek isteyen adaylar taban puanlarını merak ediyorlar. 2018 yılı Diş Hekimliği puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

TÜM PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Ek yerleştirme tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS  EK TERCİH TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2018 yılı Diş Hekimliği Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

DİŞ HEKİMLİĞİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Diş Hekimliği bölümünün başarı sıralamaları ve taban puanları, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların ilk sorguladığı veriler oldu. YÖK'ün geçtiğimiz yılın verilerine göre derlediği bilgiler şu şekilde;

Ankara Üniversitesi; 160 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 160 ve taban puan 453,48355

Atatürk Üniversitesi; 110 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 110 ve taban puan 443,37286

Çukurova Üniversitesi; 85 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 85 ve taban puan 450,23948

Ege Üniversitesi; 140 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 140 ve taban puan 456,40081

Gazi Üniversitesi; 120 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 120 ve taban puan 452,68561

Hacettepe Üniversitesi; 130 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 130 ve taban puan 463,16131

Beykent Üniversitesi (Tam Burslu); 3 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 3 ve taban puan 400,75907

İstanbul Aydın Üniversitesi (Tam Burslu); 8 kişilik kontejan içerisinde yerleşen aday sayısı 8 ve taban puan 450,36372

Girne Üniversitesi (Tam Burslu); 3 kişilik kontenjan içerisinde yerleşen aday sayısı 3 ve taban puan 441,84212

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtları, bizzat üniversitenin ilgili departmanı ile yüz yüze ve internet üzerinden e-Devlet'ten yapılabiliyor. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek.

e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Yerleştirildikleri üniversite programına 18 Ağustos'a kadar kayıt yaptıracak olan adaylar, merakla üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeleri araştırıyor. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÜNİVERSİTE SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 6. maddede anlatılmaktadır.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. 2018 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2018 yılı yerleştirme puanları ile 2018 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans programlarını göstermektedir.

Adayların hangi yükseköğretim programları için ek puanlarının hesaplanacağını öğrenebilmeleri için Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de ve Tablo 3C’de alanlarını bulmaları ve bu alanların karşısındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için YKS’de en az kaç puan almak gerektiği Tablo 1F ve Şekil 5’de gösterilmiştir. Hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırasının ne olması gerektiği ise Tablo 1G’de yer almaktadır.

Sınava giren adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.