Dijital eğitim nedir?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ''Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.'' dedi.

YÖK başkanı Yekta Saraç bugün üniversitelerin açılma tarihi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim ve öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik." dedi. 

SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç, gündemde yaşana son gelişmelere dair açıklamalarda bulunuyor. Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim ve öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik." şeklinde konuştu.

"Önerilen tedbirler YÖK olarak uygulamaya koyduklarımızdan farklı değil. Birçok ülkede kaos sürmektedir. YÖK olarak bu sürecin geleneksel yöntemlerle sürdürülemeyeceğini biliyoruz. Uzaktan öğretim ve dijital öğretimi devreye soktuk. Dünyada Covid-19 salgını devam etmekte. Bir süre daha evde kalmak bütün yaş grupları için elzemdir. Üniversiteden istediklerimiz bu çerçeve şekil bulmaktadır.