DHBT sınav başvurusu ne zaman? DHBT 2020 sınav tarihi belli oldu mu?

DHBT başvurusu yapmak isteyen adaylar bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için ÖSYM tarafından düzenlenen DHBT sınavına girmek gerekiyor. Adaylar 60 dakika boyunca sınav olacak. Peki, DHBT sınav başvurusu ne zaman alınacak?

DHBT başvuru ÖSYM tarafından alınıyor. 60 dakika sürecek olan DHBT sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda çalışmak isteyen adaylar DHBT sınavına giriyor. Sınav başvurusu ve tarihi duyuruldu. DHBT sınav başvurusu ne zaman alınacak?

DHBT SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN ALINACAK?

DHBT sınav başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre DHBT için başvurular 6-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi 24 Kasım 2020 olarak belirlendi.

DHBT 2020 SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimini yayınladı. DHBT sınavı 27 Aralık'ta düzenlenecek. Sınav sonuçları ise 27 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak.

DHBT NEDİR?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.