DGS üniversite kayıtları ne zaman? 2021 DGS kayıt tarihleri belli oldu mu?

DGS üniversite kayıtları binlerce aday tarafından merakla araştırılıyor. DGS puanları sonuçları geçtiğimiz ay açıklandı. Tercihler ise 27 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri arasında kabul edildi. Tercihlerini tamamlayan adaylar gözlerini yerleştirme sonuçlarına ve DGS kayıtlarına çevirdi. Peki, DGS üniversite kayıtları ne zaman? 2021 DGS kayıt tarihleri belli oldu mu?

2021 DGS kayıt tarihleri merak ediliyor. DGS puanlarına göre tercih işlemlerini yapan adaylar gözlerini yerleştirme sonuçlarına çevirdi. ÖSYM'nin sonuçları açıklaması halinde adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecek. Peki, DGS üniversite kayıtları ne zaman? 2021 DGS kayıt tarihleri belli oldu mu?

2021 DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

2021 DGS sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması ve kayıt tarihlerinin de başlatılması bekleniyor. 2021 DGS kayıt tarihlerinin belli olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

Geçtiğimiz sene 25 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihler alınmış, adaylar yerleştirme sonuçlarına 07 Ekim 2020 tarihinde erişim sağlamıştı.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yaptı.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANIR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecek.

DGS KAYITLARI 2021

2021-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2021-2022 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.