Gözler DGS tercih sonuçlarında! DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri 24 Ağustos'ta başlamıştı. Tercih işlemini gerçekleştiren adaylar gözlerini sonuçlara çevirdi. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli mi?

2022-DGS Yerleştirmeleri için 24 Ağustos'ta başlayan tercih süreci devam ediyor. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Yerleştirme sonuçlarına dair bilgi gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

DGS tercihlerinin 1 Eylül'de sona erdiği baz alınırsa, sonuçların Eylül'ün ikinci haftası açıklanacağı tahmin ediliyor.

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda kendileri yapacaklardır. Tercihlerin tümüyle iptali yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.