DGS TERCİH KILAVUZU 2022: DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

Sınava katılan adayların beklediği DGS tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar kılavuzda belirtilen talimatlara göre tercih işlemlerini yine belirlenen tarihlerde gerçekleştirecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden gerçekleştirecek. Peki, DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? İşte DGS tercih kılavuzu...

ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlandı. 2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri belirtilen tarihlerde yapılacak. Peki, DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? İşte DGS tercih kılavuzu...

DGS TERCİH KILAVUZU 2022 İÇİN TIKLA

DGS TERCİH TARİHLERİ

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS TERCİH ROBOTU: ÖSYM DGS tercih yapma ekranı

Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

DGS taban puanları tablosu: DGS hukuk taban puanları, eczacılık taban puanları, sosyal hizmet taban puanları 2022...

Yerleştirme işleminde, 2022-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2022-DGS Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, ÖSYM tarafından sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.